Vigtigheden af vand. Hvor mange glas drikker du om dagen?

Vidste du at vand virker som en naturlig appetitdæmper?

Væskemangel kan få dig til at spise for meget, fordi hjernen ikke kan skelne mellem følelsen af sult og tørst. Så når du tror, du er sulten, kan det meget vel skyldes, at kroppen har brug for væske i stedet.

Drik et stort glas vand før hvert måltid. I de fleste tilfælde vil du opdage, at dette stiller det, du troede var sult.

I bund og grund er det vigtigt, at du spiser en velafbalanceret kost, dyrker regelmæssig motion, får nok hvile og afslapning, griner og har det sjovt, hvis du ønsker at leve sundt og have et godt liv.

Indtagelsen af væske er en af de mest basale og vigtige faktorer for et sund krop.Hvis du ønsker et godt helbred på langt sigt, så læs videre….

Du vil få de nødvendige beviser, som tilskynder dig til at drikke 6-8 glas hver dag.

Mellem 50-75 % af kroppen består af væske. Det eneste, som kroppen har mere brug for end væske, er ilt.

Her finder du vigtigheden i at drikke nok hver dag.

– Støtter kroppens fordøjelse, optagelse og udskillelse af den mad du spiser.

– Renser tarme og nyrer for affaldsstoffer.

– Er med til at regulere kropstemperaturen døgnet rundt.

– Det smører led

– Blod fungerer som kroppens transportsystem, det fører konstant næringsstoffer rundt i kroppen.
Blod består af 92% vand.

– Kropsvæsker og fordøjelsesvæsker består næsten kun af vand (fordøjelsessystemet producerer ca 1,7 liter spyt om dagen)

Alle disse vigtige funktioner forudsætter, at kroppen får mellem 1½-2 liter om dagen, for at kunne fungere optimalt. Den daglige mængde afhænger også af din fysiske størrelse, spisevaner, hvor aktiv din livsstil er, og endog vejrforholdene.

Her kan du læse hvordan din krop mister væske.

– Din krop mister 1,7 liter væske hver dag, når du ånder ud, sveder, og udskiller affaldsstoffer.

– Når det er varmt sveder du mere, du har derfor brug for mere væske, så din krop kan regulere din kropstemperatur og forblive afkølet.

– Når det er koldt, mister kroppen tillige fugt gennem vejrtrækningen.

– For hver time du dyrker fysisk aktivitet, har din krop brug for 1-3 ekstra glas vand.

– Centralvarme virker udtørrende, du må derfor sørge for at drikke mere eller skrue ned for varmen.

Vidste du at;

Vand virker som en naturlig appetitdæmper. Væskemangel kan få dig til at spise for meget, fordi hjernen ikke kan skelne mellem følelsen af sult og tørst.

Når du tror du er sulten, kan det meget vel skyldes, at kroppen har brug for væske i stedet.

Drik et stort glas før hvert måltid, i de fleste tilfælde vil du sikkert opdage, at dette stiller det, du troede var sult.

Du ved måske allerede at rigtig mange mennesker er konstant dehydrerede!

Men ved du om din krop er dehydreret?

Her kan du læse om nogle af de mest almindelige symptomer på at kroppen er dehydreret og mangler væske.

Hovedpine – En af de vigtigste funktioner med at få nok væske, er at rense kroppen for affaldsstoffer. Hjernen består af 75% vand, så selv moderat dehydrering kan give hovedpine.

Dårlig koncentrationsevne / træthed – Hvis kroppen er fyldt med giftstoffer, og ikke får nok vand til at skille sig af med dem, kan du føle dig mindre energisk, fordi kroppen kæmper med giftstofferne.

Forstoppelse – Vand fremmer transporten af tarmindhold. Det vil sige, at en passende mængde hjælper kroppen med selve udskillelsesprocessen og giver regelmæssighed.

Reduceret urinmængde / Mørk urin – Nyrerne renser blodet for affaldsstoffer. Nyrerne genbruger ca 180 liter væske hver dag! Denne proces afhænger af et passende friskt tilskud, ellers reduceres urinmængden, ligesom affaldsstofferne bliver mere koncentrerede, hvilket giver en mørkere urin.

Belægning på tungen / dårlig ånde – Hvis ikke der passerer væske nok gennem munden, som kan rense den for madrester, dannes der for mange bakterier i mund, svælg og på tungen som en hvid film eller belægning.

Tør mund – Spyt smører munden. Dehydrering begrænser mængden af spyt.

Mere alvorlige tegn på dehydrering:

Muskelkramper – Når dine muskler ikke gennemstrømmes af nok blod på grund af iltmangel, fordi kroppen ikke får tilstrækkeligt med væske, kan du få muskelkramper.

Huden – Hvis din hud ikke forsynes med nok væske, mister den elasticitet. Du kan selv teste hudens elasticitet ved at løfte op i huden på din hånd. Den skal gerne trække sig tilbage med det samme, når du slipper.

Øjnene – Indsunkne øjne, mørk hud omkring øjnene og mørke rande under øjnene er tegn på alvorlig dehydrering.

Du må ikke ignorere væskemangel… Jo mindre vand du drikker, des mere væske vil kroppen binde til senere brug. Resultatet er væskemangel, fordi uvurderlige vanddepoter i kroppens celler får dem til at svulme op, hvilket giver indtryk af, at du har taget på.

Visse drikkevarer virker vanddrivende kaffe og almindelig te indeholder koffein, hvilket virker vanddrivende, og mængden af urin øges.
Med andre ord er det en dehydrerende faktor.
Jo mere du drikker, desto hurtigere passerer vandet gennem kroppens system.

Drikkevarer med betegnelsen “LIGHT” indeholder kunstige sødestoffer i stedet for sukker. Disse sødestoffer sender tvetydige beskeder til hjernen om, at der er mad (energi) på vej til maven, men da sødestofferne ikke indeholder nogen kalorier, fyldes maven ikke med energi. Hjernen bliver derfor ved med at sende sultsignaler til maven, indtil maden endelig kommer.

Dem der jævnligt drikker “LIGHT” sodavand, har derfor tendens til at spise for meget.

Vi tror generelt at frugtjuice er sundt, men faktum er, at det er “sukkervand”. Frugt er altid sundest, når det spises i hel, fiber- og næringsrig form. Hvis du drikker frugtjuice, kan du spæde det op med halvt vand, for at reducere sukkerindholdet.

Vær opmærksom på, at saftevand og lignende som regel indeholder sukker eller kunstige sødestoffer.

Målet er at drikke løbende hele dagen. Undgå at drikke for meget på een gang eller for hurtigt, for så ryger det bare igennem kroppen, uden at gøre særlig stor gavn.

De første par dage føler du måske, at du har brug for at besøge toilettet oftere end vanligt, men det skyldes, at kroppen ikke er vant til at blive så godt hydreret, og har brug for tid til at tilpasse sig.

Du bør også begynde at mærke en reduktion i både vægt og omkreds, i takt med at kroppens ophobede væskedepoter bliver overflødige og gradvist giver slip på depoterne!

Sådan når du at drikke 8 glas væske hver dag!

Når du vågner – Kroppen mister væske, når du sover. Drik derfor et stort glas vand, når du vågner. Prøv at drikke det med en citronskive, da den har en velkendt rensende funktion og smag.

Morgenmad

Glem kaffen. Vælg en næringsrig protein drik i stedet, der findes et utal af opskriftsideer – prøv en lækker frugtsmoothie, som naturligt forsyner kroppen med væske samtidig med at den forsyner kroppen med vigtige næringstoffer.

Formiddag

Drik et stort glas sammen med en forfriskende vandholdig frugt ( vindruer, kiwi, melon, jordbær eller appelsin )

Frokost

Drik et glas en halv time før du spiser din frokost. Og spis frugt efter du har spist din frokost.

Eftermiddag

Drik endnu et stort glas, før du tager hjem fra arbejde, og evt spis et stykke frugt sammen med.

Efter arbejde

Drik et glas vand, og spis nogle sprøde , friske grøntsager, mens du går og laver mad. Spis salat som tilbehør til din aftensmad.

Aften

Undgå at drikke alkohol og koffeinholdige drikke sent om aftenen – det virker dehydrerende på kroppen, og du skal bare op om natten og gå på toilettet.

Drik det sidste glas inden du går i seng, så vågner du næste morgen mere frisk og uden en tør mund. Din krop bliver ikke dehydreret gennem natten.

Feed-icon
Posted by Jakob Hagelskjær on Friday 26 May 2017
share this article with your friends

*Any weight loss or health testimonials presented here are applicable to the individuals depicted and are not a guarantee of your weight loss nor are they typical. Herbalife products can be a healthy part of your weight loss program, which includes diet and exercise.

An extensive questionnaire generated responses from more than 200 U.S. Herbalife Independent Distributors about their weight-loss programs and results. They reported weight loss ranging from 4 pounds to 167 pounds and a reduced body mass index (BMI) of 1.5 points to 24.1 points, suggesting that consumption of Herbalife® products is associated with weight loss and improvement in BMI in those ranges.

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.